Směs na Špaldový chléb

Špaldové housky se slun.semínkem
Těsto smíchat s 350 ml studené vody a nechat min 1 hodinu kynout.Na plech položit pečící papír a ten posypat slunečnicovým semínkem. Z měkkého těsta vytvarujeme vlhkýma rukama 8 podlouhých housek a položíme na plech. Necháme vykynout do dvojnásobného objemu a pečeme při 230 °C asi 20 minut.

Jemný špaldový- venkovský chléb

100 g vody nahradíme jogurtem
(nezapomeňte rozdíl doplnit vodou )
—> vznikne velmi aromatický chléb

Chléb z podmáslí
150 g vody nahradíme 200 g podmáslí
(nezapomeneme doplnit vodou)
—> vznikne středně kyselý, obzvláště chuťově vydatný chléb

Bylinkový chléb

5 pol.lžic pažitky čerstvé nebo zmražené přidat do těsta
—> chléb potřít máslem – chutný zážitek

Napsat odpověď