Směs na Ciabattu

Focaccia (italský placatý chléb)
Z 500 g Ciabatta-směsi a 300 ml vody připravit těsto.
Po vykynutí vyválet do pravoúhlého tvaru a položit na vymaštěný plech. Potřít olivovým olejem, posypat oreganem nebo provensálským kořením, nechat dokynout a následně péct při 220 °C asi 15 minut.

Pizza
samozřejmě že Focaccia těsto se dá použít i na pizzu. Korpus na pizzu potřít rajčatovým protlakem, posypat solí, pepřem, bohatě oregana a česneku. Přidat dle chuti houby, olivy, papriku na proužky, cibulová kolečka, tuňáka, sardele, kapary, salám nebo šunku. Popsypat strouhaným sýrem (Gouda, Emental nebo Mozarella) a nechat dokynout. Péct při 220 °C asi 20 minut.

Roláda a pestem
Vyválet těsto jako na Focacciu, potřít Pestem srolovat a nechat vykynout, péct v předehřáté troudě na 200 °C asi 30 Min.

Placatý chléb
500 g ciabatty, 350 ml vody, 1 nastrouhanou mrkev, 1 svazek nasekané petržele, 100g nastrouhaných brambor, vytvořit těsto, vyválet, dát na plech, potřít olivovým olejem, posypat sezamovým semínkem, nechat vykynout na dvojnásobek výšky a péct v předehřáté troubě na 220 °C asi 15 Minut.

Bylinkové housky
500 g ciabatty, 300 ml vody, 4 pol.lžíce olivového oleje, 1 čajová lžička bylinek (oregano, tymián, bazalka) vytvořit klasické těsto. 30 Minut nechat kynout, formovat houstičky, položit na namaštěný plech, až se zvětší na dvojnásobek, dát do trouby a péct na 220 °C asi 15 Minut.

Napsat odpověď